Mondkapjes, zet ze op maar dump ze niet op straat.

Mondkapjes

Ook in Nederland is het dragen van een mondkapje inmiddels heel normaal. En daarmee hebben onze medewerkers buitendienst er weer een klusje bij: het opruimen van gebruikte mondkapjes.

Helaas worden gebruikte mondkapjes overal gedumpt. Niet alleen gevaarlijk voor de volksgezondheid maar ook voor de natuur. Daarom vragen alle Limburgse gemeenten, WML en Waterschap Limburg iedereen om gebruikte mondkapjes in de vuilnisbak te gooien. Net als ander afval.

Mondkapjes dumpen in straatputten of het toilet is al helemaal niet wenselijk. Bij hevige regenval spoelen de mondkapjes naar de putten en komen in het riool terecht. Dat leidt tot verstoppingen aan de pompen en hoge reparatiekosten. Kosten waarvoor de burger uiteindelijk zelf opdraait.

Alle soorten mondkapjes horen na gebruik bij het restafval. Dat geldt ook voor andere beschermingsmiddelen zoals hygiënische doekjes, wegwerphandschoenen en tissues. Natuurlijk kun je ook altijd een stoffen mondkapje aanschaffen dat gewoon uitgewassen en hergebruikt kan worden. Mondkapjes: zet ze op maar dump ze niet op straat.