Bent u een zelfstandig ondernemer en heeft u financiële ondersteuning nodig? Dan kan de ondernemersconsulent u adviseren en ondersteunen op financieel en bedrijfsmatig gebied.

Startende ondernemers

Wilt u een eigen bedrijf starten en heeft u een uitkering of een inkomen rondom het sociaal minimum? De ondernemersconsulent kan u op weg helpen. De consulent bekijkt of uw idee van ondernemen kans van slagen heeft. Misschien komt u tijdens de startfase in aanmerking voor een startersuitkering en/of een startkrediet.

Ook als (nog) een WW-uitkering heeft en een bedrijf op wilt starten, kunt een afspraak maken.

Recent gestarte ondernemers (korter dan 1½ jaar)

Bent u korter dan 1½ jaar geleden gestart als ondernemer en is uw inkomen lager dan het minimum? U kunt in aanmerking komen voor een aanvullende uitkering, een bedrijfskrediet of begeleiding op maat.

Gevestigde ondernemers (langer 1½ jaar)

Bent u al langer dan 1½ jaar ondernemer en heeft u tijdelijk onvoldoende inkomen of lukt het u niet om een benodigd krediet te krijgen? Maak een afspraak met de ondernemersconsulent zodat u samen kunt kijken welke rechten u heeft.

Beëindigende ondernemers

Wilt u uw bedrijf beëindigen? Dan heeft u misschien recht op een uitkering tijdens de afbouwperiode.

Oudere of arbeidsongeschikte ondernemers (55+)

Heeft u als ondernemer van 55 jaar of ouder financiële problemen? U hebt in bepaalde situaties recht op een renteloos bedrijfskrediet. Indien uw vermogen onder een bepaalde grens is, kan dit zelfs als schenking.

Moet u uw bedrijf beëindigen, bent u arbeidsongeschikt en komt uw (gezins-) inkomen daardoor beneden het minimum, dan heeft u wellicht recht op een aanvullende uitkering.

Let op: neem altijd eerst contact op met de gemeente voor u beëindigt. Anders bestaat de kans dat u bepaalde rechten verspeelt!

Informatie

Wilt u meer informatie of een gesprek met de ondernemersconsulent? Stuur dan een e-mail of bel met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 04 85. Dan neemt een van onze medewerkers contact met u op om een afspraak te maken en de mogelijkheden en voorwaarden met u te bespreken.