Subsidie Euregionale activiteiten '75 jaar Vrijheid'

2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog werd beëindigd. In de Euregio Rijn-Waal worden dit jaar veel herdenkingsbijeenkomsten en bevrijdingsactiviteiten georganiseerd, waaronder diverse gezamenlijke Nederlands-Duitse activiteiten.

Grensoverschrijdende activiteiten

Het Dagelijks Bestuur heeft besloten om grensoverschrijdende activiteiten in het kader van “75 jaar vrijheid” binnen het subsidieprogramma “mini-projecten” met voorrang te ondersteunen. Ook kunnen deze projecten een extra financiële bijdrage aanvragen. Hiervoor stelt de Euregio Rijn-Waal dit jaar € 40.000,- beschikbaar.

Aanvragen financiële ondersteuning

Activiteiten die in het kader van “75 jaar vrijheid” worden georganiseerd en waarbij een Duitse deelname uit het werkgebied van de Euregio Rijn-Waal is voorzien, kunnen in principe aanspraak maken op deze regeling. De voorwaarden en het aanvraagformulier zijn te downloaden via de website van de Euregio Rijn-Waal

Facebookpagina Euregio Rijn-Waal

Alle euregionale activiteiten die voor '75 jaar vrijheid' worden georganiseerd, zijn online te vinden op de facebookpagina Euregio Rijn-Waal - 75 jaar vrijheid.

Stuur voor het aanmelden van bijeenkomsten een e-mail. Dit geldt ook voor activiteiten van verenigingen, organisaties en scholen binnen de gemeente, die geen grensoverschrijdend karakter hebben.