Huishoudens met een laag inkomen kunnen aanspraak maken op een eenmalige energietoeslag. Dit is een bedrag van € 800,- per huishouden, als tegemoetkoming in de stijgende energiekosten.

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de eenmalige energietoeslag? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83.

Al ontvangen

Heeft u een bijstands-, IOAW-, IOAZ- of Bbz-uitkering? Dan heeft u het bedrag van € 800,- al op uw rekening ontvangen.

Aanvragen

Heeft u een laag inkomen, maar geen uitkering van de gemeente? Misschien komt u dan toch in aanmerking voor de eenmalige energietoeslag. Kijk op www.bergen.nl/energietoeslag of u voldoet aan de voorwaarden. Zo ja, dan kunt u op die pagina meteen het aanvraagformulier downloaden.

Hulp nodig? Neem dan contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83.

Andere regelingen

Naast de landelijke energietoeslag heeft Gemeente Bergen andere regelingen voor huishoudens met een laag inkomen. Kijk voor meer informatie op deze pagina of neem contact op met het Klant Contact Centrum via (0485) 34 83 83.

VoorzieningenWijzer

Heeft u recht op de eenmalige energietoeslag? Of komt u in aanmerking voor een andere gemeentelijke regeling? Kunt u besparen op uw energierekening door over te stappen? De adviseurs van de VoorzieningenWijzer helpen u graag verder. Kijk voor meer informatie op www.bergen.nl/voorzieningenwijzer.