De gemeente Bergen start in samenwerking met Destion, Noaberschap, Afferden Samen Beter, Humanitas en Stichting Leergeld met de inzet van De VoorzieningenWijzer.

Er zijn veel sociale voorzieningen en regelingen, zoals toeslagen, vergoedingen, gemeentelijke minimaregelingen en speciale fondsen. Toch maakt niet iedereen gebruik van deze  steunmaatregelen. Vaak weten mensen niet welke regelingen er zijn, hoe ze daar aanspraak op kunnen maken en hebben ze bovendien de rust niet zich daar in te verdiepen. Voor deze mensen is De VoorzieningenWijzer bedoeld.

Adviesgesprek

Mensen die gebruik maken van De VoorzieningenWijzer krijgen advies van een getrainde vrijwilliger over hun financiële situatie. Hij of zij maakt daarbij gebruik van De VoorzieningenWijzer, een applicatie die inzicht geeft in gemeentelijke regelingen en fondsen. Daarnaast wordt gekeken naar toeslagen, energiecontract en zorgverzekering en de mogelijkheden voor de aangifte inkomstenbelasting. Het adviesgesprek is gratis, vertrouwelijk en vrijblijvend. Als de deelnemer het wil, helpt de adviseur ook mee om het advies uit te voeren.

Resultaat

Het belangrijkste effect is dat de deelnemer de financiële basis weer op orde krijgt. Daarnaast heeft een huishouden per jaar gemiddeld €500,- meer te besteden door inzet van De VoorzieningenWijzer. Het advies geeft mensen rust en overzicht en daarmee ook meer ruimte om actief mee te doen in de samenleving.

Meer informatie en aanmelden

Inwoners van de gemeente Bergen die zich willen aanmelden voor De VoorzieningenWijzer, kunnen contact opnemen met Noaberschap via 06 - 12 228 184 of per e-mail. Meer informatie is ook te vinden op deze pagina

Kijk voor het filmpje over de VoorzieningenWijzer op YouTube via de link bit.ly/3ji1ynd