Wat is duurzaamheid?

Duurzaamheid is een breed begrip en lijkt onderdeel te zijn van ons dagelijks leven. Maar wat betekent het nu eigenlijk? 

Heel kort gezegd komt het er op neer dat in een duurzame wereld de mensen, het milieu en de economie met elkaar in evenwicht zijn, zodat we de aarde niet uitputten. Duurzaamheid is een ontwikkeling waarbij we nu in onze behoeften al rekening houden met de toekomst. Dit zodat we ook op langere termijn nog in staat zijn onze totale consumptie te dragen.

Over op groene stroom én mijn huis isoleren?

De mogelijkheden die je waarschijnlijk al wel kent zijn groene stroom, zonnepanelen op daken, elektrische auto’s of het recyclen van plastic afval. Toch zijn er nog veel meer kansen en die blijven alleen nog maar groeien in het belang van de toekomst. Denk aan het afkoppelen van regenwater, afvalvermindering, biodiversiteit in de tuin, groene daken, isolatie en het afkoppelen van gas(aansluitingen).

Iedere bijdrage is er één

Het winnen van energie gebeurt op grote schaal, maar kunnen we ook al realiseren op kleine schaal. In principe is iedere bijdrage er één en die bewustwording vinden we binnen de gemeente Bergen van groot belang.

Via VerduurSAMEN2030 leggen we uit wat de Gemeente doet om aan duurzaamheid te werken, maar ook wat onze inwoners en ondernemers kunnen doen om samen (met ons) Bergen duurzamer te maken. En vooral ook te houden.

Pagina opties