VerduurSAMEN2030

Misschien spreekt het woord al voor zich, maar we leggen VerduurSAMEN2030 graag aan u uit. VerduurSAMEN2030 is voor alle bewoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties in Bergen met als doel om Bergen nog mooier en duurzamer te maken.

Samen duurzamer

Gezamenlijk werken aan verduurzamen staat centraal. Als iedereen zijn steentje bijdraagt en we samenwerken is het doel te realiseren. Of het nu gaat om een idee, initiatief, project, concrete actie of maatregel, samen realiseren we nieuwe duurzame ontwikkelingen.

Kennis delen speelt binnen VerduurSAMEN2030 een belangrijke rol. Naast het verspreiden van kennis, activeren en stimuleren we ook het delen van kennis onderling. We gaan met elkaar in gesprek en zoeken naar manieren om iedereen te kunnen laten participeren in de energietransitie*.

Altijd voldoende energie

De gemeente Bergen heeft de ambitie om energie onafhankelijk te worden. Dit betekent dat er binnen de gemeente altijd voldoende eigen opgewekte energie aanwezig is. Maar wanneer zijn we als gemeente energie onafhankelijk? Een gemeente is zelfvoorzienend,  en dus energie onafhankelijk, als in de totale energiebehoefte binnen de gemeente wordt voorzien door opwekking met behulp van bronnen afkomstig uit de eigen gemeente.

Deze verandering vraagt om inzet van iedereen die prettig wonen ook in toekomst mogelijk wil maken. De Gemeente Bergen wil niet alleen energie onafhankelijk worden omdat het verlangd wordt, maar ook omdat we de voordelen hiervan zien voor de gemeenschap op het gebied van werkgelegenheid en besteedbaar inkomen, milieu en gezondheid en onafhankelijkheid. Uiteindelijk zal iedereen profiteren van VerduurSAMEN2030.

Samen gaan we voor energie onafhankelijk!

De groene verbinding

Het logo van VerduurSAMEN2030 staat symbool voor het verbinden van de zeven kernen; Aijen, Afferden, Bergen, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi. Uit dit symbool van VerduurSAMEN2030 komen drie pijlers naar voren:

  • Educatie: Wij willen iedereen kennis op laten doen van wat de mogelijkheden zijn op het gebied van duurzame energie. Daarnaast willen we mensen op de hoogte brengen van wat er allemaal speelt.
  • Verbinden: Wij willen inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties betrekken en met elkaar verbinden, want samen maken we Bergen groener.
  • Een groene toekomst: Het behoud van het natuurlijke karakter, de flora en fauna die Bergen rijk is, is van groot belang. Het maakt tevens ontwikkelingen voor duurzame energie mogelijk, zodat morgen ook voor de toekomstige generatie nog een mooie dag is.

Zet u zich in voor een duurzaam Bergen en wilt u het VerduurSAMEN2030 logo dragen? Laat het ons weten, we komen graag met u in contact! Dit kan per mail, via onze de VerduurSAMEN2030 Facebookpagina of telefonisch (0485) 34 83 83. 

* Met de energietransitie wordt het beleidsdoel uit het Klimaatakkoord van Parijs bedoeld: om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne-, en windenergie over te stappen.

Pagina opties