Project: Zon op bedrijfsdaken

Naast het beperken van energieverbruik is ook het opwekken van duurzame energie belangrijk. De gemeente gaat samen met inwoners en bedrijven aan de slag om deze ambitie te realiseren.

Een eerste stap bij het opwekken van duurzame energie is het project ‘Zon op bedrijfsdaken’. Doel van dit project is om op de vele bedrijfspanden in de gemeente zonnepanelen te plaatsen.

Waarom zon op bedrijfsdaken?

Bedrijfspanden zijn vaak erg geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. En uiteindelijk levert het de ondernemer ook wat op:

 • Kostenbesparing op energie
 • Verantwoord ondernemen
 • Beter energielabel

We zien echter dat nog weinig ondernemers gebruikmaken van deze mogelijkheid. Dit kan komen door het ervaren van verschillende drempels, zoals de grote investering met een lange terugverdientijd of simpelweg het vele geregel en ‘gedoe’ dat er bij komt kijken. 

Samenwerken en ontzorgen

De gemeente start het project ‘Zon op bedrijfsdaken’ om deze drempels zo veel mogelijk weg te nemen. We brengen verschillende partijen, ondernemers die zonne-energie willen produceren, bedrijven, investeerders en banken, bij elkaar. Voordelen hiervan zijn de gezamenlijke inkoop, beschikbaarheid van SDE+subsidie en aantrekkelijke financiering.

De gemeente wil de ondernemer ondersteunen en stimuleren om gezamenlijk de duurzame ambities te realiseren. Hiervoor hoeft u dus niet zelf te investeren, uiteraard kan dat wel en staat daar een aantrekkelijk rendement tegenover.

 • 16 ondernemers plaatsen samen 14.000 zonnepanelen

  In 2030 wil gemeente Bergen energie onafhankelijk zijn en zo bijdragen aan het Landelijk Klimaatakkoord. Deze ambitie wil de gemeente samen met inwoners en bedrijven realiseren.

 • Gratis quickscan voor zonnepanelen op bedrijfsdaken

  Bent u ondernemer, heeft uw bedrijf een dakoppervlakte van minimaal 150 m2? Vraag dan een gratis persoonlijk gesprek en quickscan aan voor zonne-energie op uw bedrijfsdak.

 • Econnetic

  De gemeente werkt bij de uitvoering van dit project samen met het bedrijf Econnetic. Heeft u interesse?

Pagina opties