Elektrische laadpunten in de gemeente

In de gemeente Bergen zijn zeven openbare laadpunten voor elektrische auto’s. Van elk laadpunt kunnen twee auto’s tegelijkertijd gebruik maken. Iedereen kan gebruik maken van deze laadpunten.

Laadpas

Als u gebruik wilt maken van deze laadpunten heeft u een laadpas nodig. Deze kunt u gratis aanvragen via de website van Vattenfall. De laadpas van Vattenfall werkt op alle laadpunten van Vattenfall-Heijmans in Brabant en Limburg.

Locaties openbare laadpunten

  • Afferden, Dorpsstraat (plein)
  • Bergen, Kerkstraat (plein tegenover kerk)
  • Nieuw Bergen, parkeerplaats Mosaïque aan de N271
  • Nieuw Bergen, Jeroen Boschstraat 10
  • Siebengewald (plein MFC De Klaproos)
  • Well, Grotestraat (plein)
  • Wellerlooi (plein).

Aanvragen laadpunt

Wilt u thuis een laadpaal plaatsen? Dan kunt u hiervoor een verzoek indienen bij Vattenfall.

Heeft u een elektrische auto maar zelf geen ruimte voor een laadpunt? Dan kunt u bij Vattenfall een verzoek indienen voor een nieuw openbaar laadpunt. Uiteraard zijn er voorwaarden waaraan voldaan moet worden.

Duurzaam

Het plaatsen van laadpalen past in het duurzaamheidsbeleid van Gemeente Bergen.

Elektrisch rijden is duurzamer dan rijden op benzine of diesel. Alle laadpunten voorzien in stroom die is opgewekt met 100% windenergie uit één van Nuons windparken in Nederland. Met elektrisch rijden draagt u bij aan een schonere en stillere omgeving.

Trendsportal

Gemeente Bergen maakt onderdeel uit van het regionale project Trendsportal, Slimme mobiliteit voor morgen. Verschillende duurzame thema’s worden hier uitgewerkt, waaronder het stimuleren van elektrisch rijden en daarmee het plaatsen van elektrische laadpunten. Lees meer op de website van Trendsportal.

Laadpaal in Bergen

Pagina opties