Ideeënwedstrijd Mariaschool

Op deze pagina kunt u de 12 ingediende ideeën voor de Mariaschool inzien en uw stem uitbrengen. Welk idee is van toegevoegde waarde voor de leefbaarheid van Bergen, welk idee past volgens u het beste bij de uitstraling van de Mariaschool?

De indieners hebben zelf een inleiding geschreven. Alle ideeën hebben we anoniem gepubliceerd, daardoor zijn sommige stukjes tekst weggevallen.

U kunt stemmen

U kunt uw stem uitbrengen tot en met woensdag 31 januari 2018. Op die manier ontstaat een Top 5 van meest gekozen ideeën. Een deskundige en betrokken jury kiest uit deze Top 5 het winnende idee. In de jury zitten onder andere een bewoner van de Kerkstraat en een afgevaardigde van de dorpsraad Bergen.

Stem op een van de 12 ideeën .

afbeelding Mariaschool Bergen

 • Mariaschool Bergen - een warm welkom

  De Mariaschool!

  Wie wil er nou niet dat deze voormalige school een mooie bestemming krijgt waardoor het een plek blijft waar iedereen, groot en klein, graag binnenloopt. 

  Benieuwd?  Ik zou het leuk vinden als je de tijd neemt om even verder te lezen zodat ik je mee kan nemen in mijn ideeën. 

   

 • Theaterkunstencentrum

  In de gemeente Bergen bevinden zich ongetwijfeld veel verborgen talenten op artistiek gebied. Mensen die hun creativiteit best graag eens willen toetsen en/of delen.

 • Buurthuis 'De Oude School'

  Mariaschool wordt buurthuis ‘De Oude School’.  Laten we vooral zoveel mogelijk houden zoals het is en de school omtoveren tot een buurthuis.

 • Centraal Wonen en Dorpshuis

  Met veel plezier denk ik terug aan de tijd dat ik in Bergen woonde en op de Mariaschool zat.

 • De Mariaschool door dik en dun

  Een idee waarbij zowel ondernemers en inwoners een hoofdrol krijgen? Een idee waarbij eenzaamheid tegengegaan wordt, waar jongeren aan ouderen gekoppeld worden, waar toerisme en smaakparels een rol spelen en waar duurzaamheid een plek krijgt? Lees gauw verder….

 • Dorpshuis Mariaplein

  De Mariaschool is geen school meer. Voor Bergen betekent dit het verlies van een belangrijke publieke plek, sowieso een van de laatste. Een plek die in het collectieve geheugen is gegrift.

 • Anno 2018

  Het dorp (oud) Bergen mist  een plek van ontmoeten, samenkomen en binding. Anderzijds raakt het leeg  van voorzieningen/middenstand en zijn inwoners aangewezen op andere dorpen.

 • Geef Mariaschool Bergen haar hart terug

  Maak van de Mariaschool een MFC ofwel Multi Functioneel Centrum!

 • Hospice in de Mariaschool Bergen

  De Mariaschool is een begrip voor Bergen. Jarenlang is de Mariaschool een vertrouwde basis geweest voor kinderen uit de directe omgeving, een basisschool.

 • Leefbaarheid en saamhorigheid

  “Ben jij bloeddonor of wil je dit graag worden? Of ben je toevallig nieuw in Nederland en wil je graag beter Nederlands leren? Of misschien ben of ken je wel iemand die met pensioen is en graag een keer de deur uitgaat.

 • Mariahof

  De voormalige Mariaschool; een karakteristiek gebouw dat thuishoort in de kern van Bergen en een passende nieuwe bestemming verdient. Met behoud van het monumentale aanzicht, zijn wij voornemens het schoolgebouw om te vormen naar levensloopbestendige woningen.

 • Woonzorgcomplex Bergen

  Woonzorgcomplex Bergen zal een gebouw met 8-10 woonunits worden voor senioren inwoners van de gemeente in Bergen met o.a. een gezamenlijke ruimte, dagbesteding en crisisopvang.

Pagina opties