Herinrichting Kruisstraat

Gemeente Bergen is begonnen met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Kruisstraat in Wellerlooi, met een duurzame blik op de aanliggende buurt. Hieronder vallen de straten: Op de Kanijnskamp, Op de Stalberg, Op de Wis, Op de Valckxberg en Op de Peperkamp. Via deze pagina houden we u op de hoogte van de voorlopige planning en alle activiteiten. 

Duurzame herinrichting

De raad heeft middelen beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de Kruisstraat binnen de bebouwde kom. Het doel is om een woonomgeving te creëren die fysiek aantrekkelijk is, aansluit op gebruikerswensen van bewoners en waar ruimte is voor ontwikkelingen in duurzaamheid. Wat hiervoor nodig is, bespreken we met bewoners en buurtgenoten.

Aftrap in november 2018

November 2018 was de aftrap van het herinrichtingstraject. In januari 2019 hebben de bewoners van de Kruisstraat aangegeven wat ze belangrijk vinden bij de herinrichting. Naast veiligheid waren dat onderwerpen zoals parkeren, straatverlichting en groenvoorziening. In maart zijn de bewoners samen met Gemeente Bergen aan de slag gegaan met het ontwerp. Vervolgens is Gemeente Bergen met de uitwerking begonnen. 

Het concept-ontwerp

Donderdag 29 augustus bespreken de bewoners en Gemeente Bergen het concept-ontwerp. De bewoners ontvangen hiervoor nog een persoonlijke uitnodiging. 

Vragen?

Of wilt u meer informatie? Laat het ons weten. We zijn bereikbaar via het Klant Contact Centrum van Gemeente Bergen op (0485) 34 83 83 of per e-mail.

foto huidige situatie Kruisstraat

 • Ontwerpavond maart 2019

  Maandag 18 maart 2019 was de ontwerpavond. 

 • Straatavonden in januari

  In januari vonden twee straatavonden plaats. Avonden waarbij de bewoners hebben aangegeven wat ze belangrijk vinden bij de herinrichting en vormgeving van de Kruisstraat.

  Het verslag van deze avonden kunt u op deze pagina downloaden. 

 • Inspiratie en ideeën

  Tijdens de eerste bewonersavond voor de herinrichting van de Kruisstraat heeft de gemeente aangegeven dat er nog geen ontwerp voor de herinrichting is: het is een blanco pagina die we samen met de bewoners gaan invullen. We hebben bewoners en aanwonenden gevraagd om ideeën voor de herinrichting (bijvoorbeeld foto’s van straten  waarvan u de inrichting mooi vindt, een mooie straatlantaarn die u ergens onderweg ziet, mooie verharding of aanplant) te verzamelen. Dat materiaal komt van pas tijdens de straatavonden in januari.

 • Aftrap november 2018

  De aftrap voor de herinrichting van de Kruisstraat was in november 2018.

Pagina opties