Herinrichting Kruisstraat

Gemeente Bergen is begonnen met de voorbereidingen voor de herinrichting van de Kruisstraat in Wellerlooi, met een duurzame blik op de aanliggende buurt. Hieronder vallen de straten: Op de Kanijnskamp, Op de Stalberg, Op de Wis, Op de Valckxberg en Op de Peperkamp. Via deze pagina houden we u op de hoogte van de voorlopige planning en alle activiteiten. 

Duurzame herinrichting

De raad heeft middelen beschikbaar gesteld voor de herinrichting van de Kruisstraat binnen de bebouwde kom. Het doel is om een woonomgeving te creëren die fysiek aantrekkelijk is, aansluit op gebruikerswensen van bewoners en waar ruimte is voor ontwikkelingen in duurzaamheid. Wat hiervoor nodig is, bespreken we met bewoners en buurtgenoten.

De aftrap

November 2018 was de aftrap van het herinrichtingstraject.  Een terugblik op deze avond kunt u hieronder downloaden of inzien.

Vragen?

Of wilt u meer informatie? Laat het ons weten. We zijn bereikbaar via het Klant Contact Centrum van Gemeente Bergen op (0485) 34 83 83 of per mail.foto huidige situatie Kruisstraat

 • Inspiratie en ideeën

  Tijdens de eerste bewonersavond voor de herinrichting van de Kruisstraat heeft de gemeente aangegeven dat er nog geen ontwerp voor de herinrichting is: het is een blanco pagina die we samen met de bewoners gaan invullen. We hebben bewoners en aanwonenden gevraagd om ideeën voor de herinrichting (bijvoorbeeld foto’s van straten  waarvan u de inrichting mooi vindt, een mooie straatlantaarn die u ergens onderweg ziet, mooie verharding of aanplant) te verzamelen. Dat materiaal komt van pas tijdens de straatavonden in januari.

 • Straatavonden in januari

  In januari organiseert Gemeente Bergen twee zogenaamde Straatavonden. Dinsdag 22 en donderdag 24 januari gaat de gemeente met de bewoners van de Kruisstraat in overleg.

  De eerder geplande Straatavond op 29 januari (voor omwonenden van de Kruisstraat) gaat vanwege de geringe belangstelling niet door.  

 • Terugblik eerste bewonersavond november 2018

  Afgelopen 20 november was de eerste bewonersavond voor het project ‘Herinrichting Kruisstraat en een blik op de aanliggende buurt'. In ’t Luukske ontving Gemeente Bergen 37 bewoners.

Pagina opties