Camera in beeld

De beelden van de camera’s bij bedrijven of woningen kunnen de politie helpen bij de opsporing naar de dader(s) van bijvoorbeeld een overval, straatroof of een inbraak. Hiervoor is het project ‘Camera in beeld’ opgezet.

Camera in beeld

Hebt u een of meerdere camera's hangen om uw bedrijf, huis of andere eigendommen te bewaken? Laat het de politie weten. Door deze aan te melden op de website van de politie, inventariseert zij waar camera’s in de gemeente hangen. Hierdoor weet de politie waar beelden opgenomen zijn en kan zij sneller aan de slag met de opsporing. De politie neemt contact op met de eigenaar van de betreffende camera; de politie kijkt niet live mee.

De regels

U mag niet klakkeloos alles filmen wat u wilt. Er is een aantal regels verbonden aan het hebben van een camera. U moet bijvoorbeeld door middel van een sticker of bordje kenbaar maken dat er een camera hangt. Daarnaast mag u alleen opnamen maken van uw persoonlijke eigendommen met als doel deze te beschermen.

Meld uw camera aan!

Hebt u een camera bij uw bedrijf of woning, vul dan het formulier Camera in beeld in op de website van de Politie. Daar vindt u ook meer informatie over de regels.

Vragen?

Voor vragen kunt u wijkagent Harry van de Kruijs een e-mail sturen of telefonisch contact met hem opnemen via 0900 88 44.

Pagina opties