Ambities duurzame energie

Klimaatverandering, het is een van de meest besproken thema's op de agenda. Dit gebeurt op verschillende niveaus, wereldwijd tot lokaal, met wisselende gedachten over energiegebruik en energieopwekking. Maar een ding is zeker: fossiele brandstoffen zijn eindig en moeten op (korte) termijn worden vervangen door duurzame bronnen. Dit vraagt om een energietransitie* en Gemeente Bergen heeft een grote ambitie.

Ambitie

‘’Bergen wil op het gebied van energietransitie de eerste energie onafhankelijke gemeente van Limburg worden en wil zo bijdragen aan het Landelijke Klimaatakkoord.’’

Om dit te bereiken is naast het beperken van energieverbruik ook het opwekken van duurzame energie nodig. We moeten nu stappen nemen en versnellen waar mogelijk.

Waar ligt de prioriteit?

In onderstaande afbeelding tonen we waar de Gemeente de komende tijd haar prioriteiten legt. Vagen over dit schema? Neem dan contact op met de Gemeente Bergen via het Klant Contact Centrum (0485) 34 83 83 of stuur een email

* Met de energietransitie wordt het beleidsdoel uit het Klimaatakkoord van Parijs bedoeld: om van fossiele brandstoffen naar volledig duurzame energiebronnen zoals zonne-, en windenergie over te stappen.

Pagina opties