75 jaar Vrijheid, vieren en doorgeven met 'Veteranen in de klas'

75 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Dat vieren en gedenken wij in onze dorpen met tal van activiteiten.

Logo 75 jaar Limburg bevrijdingWe vieren dat we 75 jaar in vrijheid leven en dat we samen verantwoordelijk zijn om in vrijheid te leven en deze door te geven aan nieuwe generaties.

Ook alle basisscholen in onze gemeente besteden aandacht aan het doorgeven van die vrijheid. Dat doen ze in diverse lessen en projecten zoals het project ‘Veteraan in de klas’.

Veteraan in de klas

Veteranen, ingezet bij uiteenlopende oorlogsomstandigheden en vredesmissies in internationaal verband (denk aan Nieuw-Guinea, Libanon, Bosnië of Afghanistan) bezoeken scholen en gaan in gesprek met leerlingen.

Veteranen uit onze gemeente bezoeken de groepen 7 en 8 van alle basisscholen en vertellen daar over hun uitzending. Onlangs bezochten de veteranen Paul Franken en Eric Kawaters (beiden uit Afferden) en  Jos Remmen (uit Bergen)  de leerlingen van basisschool ’t Diekske in Afferden.

Veteranen in de klas: van links naar rechts Paul Franken, Eric Kawaters en Jos Remmen

Op de foto van links naar rechts: Paul Franken, Eric Kawaters en Jos Remmen

Programma

Het Vrijheidsconcert in Siebengewald in oktober 2019 was de start voor het vieren van de vrijheid in onze gemeente. Zaterdag 15 februari viert Afferden 75 jaar Vrijheid, de weken daarna volgen de andere dorpen. Het volledige programma kunt hier u lezen.

Pagina opties