75 jaar Vrijheid vieren en gedenken

Dinsdag 3 maart is het 75 jaar geleden dat Wellerlooi is bevrijd. In de dagen en weken daaraan voorafgaand zijn de overige dorpen in gemeente Bergen bevrijd. En dat vieren en gedenken we met heel veel activiteiten in alle dorpen.

Organisatie door vrijwilligers

Begin 2019 heeft burgemeester Pelzer verenigingen uit onze gemeente gevraagd om aandacht te schenken aan 75 jaar vrijheid. Het resultaat is een indrukwekkend programma in alle dorpen. Het gemeentebestuur is trots op dat uitgebreide programma, met zoveel inzet van vrijwilligers bij het vieren en gedenken van 75 jaar vrijheid.

Programma

Het vieren begon oktober 2019 met het Vrijheidsconcert in Siebengewald. Zaterdag 15 februari viert Afferden 75 jaar Vrijheid, in de weken daarna volgen de andere dorpen. Het volledige programma kunt u op deze pagina downloaden. Ook op de meeste websites van de dorpen kunt u meer lezen over het vieren en gedenken van 75 jaar Vrijheid. 

Heel Limburg is vrij

In de afgelopen maanden is in de hele provincie feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De dorpen Wellerlooi, Arcen en Velden zijn de laatste dorpen in de provincie Limburg die verlost werden van de bezetters. Dat vond plaats op 3 maart 1945. Daarom vindt dinsdag 3 maart aanstaande de provinciale slotviering plaats. Onderdeel van deze slotviering is een show voor het stadhuis in Venlo.

 • Overzicht activiteiten 75 jaar Vrijheid, vieren en gedenken

  Alle dorpen in gemeente Bergen vieren en gedenken 75 jaar Vrijheid. Het programma, voor zover tot nu toe bekend, kunt u op deze pagina downloaden.

  Lees verder
 • 75 jaar Vrijheid, vieren en doorgeven met 'Veteranen in de klas'

  75 jaar geleden eindigde de Tweede Wereldoorlog. Dat vieren en gedenken wij in onze dorpen met tal van activiteiten.

  Lees verder
 • 75 jaar Vrijheid, maak een vensterbank

  Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere, vaak persoonlijke herinneringen.

  Lees verder
 • Subsidie Euregionale activiteiten "75 jaar Vrijheid"

  De Euregio Rijn-Waal verleent subsidie bij Euregionale activiteiten "75 jaar Vrijheid".

  Lees verder
 • Herdenkingsrede burgemeester Pelzer Volkstrauertag in Weeze

  75 jaar vrede en vrijheid. Zondag 17 november sprak burgemeester Manon Pelzer op de Volkstrauertag (nationale herdenkingsdag) een herdenkingsrede op de Kriegsgräberstätte in het Duitse Weeze.

  Lees verder
 • Contact

  Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485.

Pagina opties