75 jaar Vrijheid vieren en gedenken

Vanwege het coronavirus gaan de geplande activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid, vieren en gedenken, in de komende weken niet door. 

Organisatie door vrijwilligers

Begin 2019 heeft burgemeester Pelzer verenigingen uit onze gemeente gevraagd om aandacht te schenken aan 75 jaar vrijheid. Het resultaat is een indrukwekkend programma in alle dorpen. Het gemeentebestuur is trots op dat uitgebreide programma, met zoveel inzet van vrijwilligers bij het vieren en gedenken van 75 jaar vrijheid.

Programma

Het vieren begon oktober 2019 met het Vrijheidsconcert in Siebengewald. Zaterdag 15 februari viert Afferden 75 jaar Vrijheid, in de weken daarna volgen de andere dorpen. Het volledige programma kunt u op deze pagina downloaden. Ook op de meeste websites van de dorpen kunt u meer lezen over het vieren en gedenken van 75 jaar Vrijheid. 

Heel Limburg is vrij

In de afgelopen maanden is in de hele provincie feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De dorpen Wellerlooi, Arcen en Velden zijn de laatste dorpen in de provincie Limburg die verlost werden van de bezetters. Dat vond plaats op 3 maart 1945. Afgelopen dinsdag 3 maart was de provinciale slotviering met onder andere een show voor het stadhuis in Venlo.

 • Toespraak en film Nationale Herdenking in gemeente Bergen

  Vanwege het coronavirus was een gezamenlijke herdenking bij het monument op De Hamert in Wellerlooi niet mogelijk. Daarom is voor de Nationale Herdenking van 4 mei een film gemaakt.

  Lees verder
 • Overzicht activiteiten 75 jaar Vrijheid, vieren en gedenken

  Vanwege het coronavirus gaan de geplande activiteiten in de komende weken niet door. 

  Lees verder
 • 75 jaar Vrijheid, maak een vensterbank

  Veel Limburgers hebben verborgen schatten uit de Tweede Wereldoorlog. Oorlogsattributen, verzetskrantjes, briefkaarten, foto’s, bodemschatten of andere, vaak persoonlijke herinneringen.

  Lees verder
 • Subsidie Euregionale activiteiten "75 jaar Vrijheid"

  De Euregio Rijn-Waal verleent subsidie bij Euregionale activiteiten "75 jaar Vrijheid".

  Lees verder
 • Herdenkingsrede burgemeester Pelzer Volkstrauertag in Weeze

  75 jaar vrede en vrijheid. Zondag 17 november sprak burgemeester Manon Pelzer op de Volkstrauertag (nationale herdenkingsdag) een herdenkingsrede op de Kriegsgräberstätte in het Duitse Weeze.

  Lees verder
 • Contact

  Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum, (0485) 34 83 83 of 14 0485.

Pagina opties