Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Ook in ons land zijn er veel besmettingen. Vooral ouderen en mensen met een onderliggende ziekte zijn kwetsbaar als ze besmet raken met dit virus. Op deze pagina vindt u nieuwsberichten rondom het coronavirus die betrekking hebben op onze gemeente.

De website van GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg en geeft adviezen hoe hiermee om te gaan. Bekijk alle updates op www.ggdlimburgnoord.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.rijksoverheid.nl/corona. Voor algemene vragen kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1351. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met het informatienummer van GGD Limburg-Noord 088 - 119 19 90.

Steun en compensatie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid 

Elders op deze website is ook informatie te vinden over regelingen voor ondernemers en een lokale compensatieregeling voor verenigingen en stichtingen in Bergen. Daarnaast is er de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK), voor mensen van wie het inkomen door de coronacrisis zo is gedaald, dat noodzakelijke kosten niet meer betaald kunnen worden.


 

  • 30 april 2020 – Sinds woensdag is het georganiseerd sporten voor jongeren weer toegestaan in de buitenlucht. Daar gelden wel richtlijnen voor.
  • 30 april 2020 – De voorzitter van Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft woensdag 29 april 2020 een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hierin zijn de maatregelen vertaald die het kabinet op dinsdag 21 april aankondigde.
  • 30 april 2020 – Ook dit weekend zal de marechaussee een ontmoedigingsbeleid voeren bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland. Het grenstoezicht start op vrijdag 1 mei, van oudsher een drukke Duitse dag in onze regio.
  • 28 april 2020 – Vandaag is de overheidscampagne gericht op mentale klachten tijdens de coronacrisis van start gegaan. Met de boodschap 'Somber of gespannen door het coronavirus? Praat erover' wordt aandacht gevraagd voor de psychische gevolgen van de corona-uitbraak.
  • 23 april 2020 – De gemeente heeft vandaag een brief verstuurd over de noodopvang van kinderen voor ouders met cruciale beroepen, tijdens de meivakantie.
  • 23 april 2020 – Het kabinet heeft afgelopen dinsdag mededelingen gedaan over de maatregelen in de coronacrisis. Op de eerste plaats zijn de bestaande maatregelen verlengd tot woensdag 20 mei.
  • 17 april 2020 – "Beste Bergenaren, het zijn verwarrende en onzekere tijden. Voor iedereen in onze gemeente."
  • 16 april 2020 – Net als in het afgelopen paasweekend, houdt de marechaussee ook het komend weekend toezicht bij de grensovergangen tussen Duitsland en Nederland.
  • 16 april 2020 – Op allerlei manieren wordt informatie over het coronavirus in andere talen toegankelijk gemaakt.
  • 10 april 2020 – De noodverordening met coronamaatregelen is verder aangescherpt. Hierin zijn de bevoegdheden van de marechaussee geregeld en is verhelderd wat wordt verstaan onder samenlevingsvormen in één woning.