Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Ook in ons land zijn er veel besmettingen. Vooral ouderen en mensen met een onderliggende ziekte zijn kwetsbaar als ze besmet raken met dit virus. Op deze pagina vindt u nieuwsberichten rondom het coronavirus die betrekking hebben op onze gemeente.

De website van GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg en geeft adviezen hoe hiermee om te gaan. Bekijk alle updates op www.ggdlimburgnoord.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.rijksoverheid.nl/corona. Voor algemene vragen kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1351. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met het informatienummer van GGD Limburg-Noord 088 - 119 19 90.

Steun en compensatie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid 

Elders op deze website is ook informatie te vinden over regelingen voor ondernemers en een lokale compensatieregeling voor verenigingen en stichtingen in Bergen. Daarnaast is er de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK), voor mensen van wie het inkomen door de coronacrisis zo is gedaald, dat noodzakelijke kosten niet meer betaald kunnen worden.


 

  • 26 mei 2020 – Vanaf 1 juni worden weer enkele coronamaatregelen versoepeld, onder andere op het gebied van sport en horeca.
  • 26 mei 2020 – Vanaf 1 juni hervat Gemeente Bergen de bezoeken bij inwoners thuis. Momenteel worden hiervoor al afspraken ingepland.
  • 22 mei 2020 – Er is weer een wijziging in de noodverordening. Dit gaat over het plaatsen van obstakels op straat.
  • 20 mei 2020 – De Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft vandaag een oproep aan de Duitse kooptoerist gedaan via de Duitse media.
  • 15 mei 2020 – Na de versoepelde sportmaatregelen voor de jeugd, mag sinds maandag iedereen weer buiten sporten. De eerder gepubliceerde richtlijnen voor de sport zijn daarom aangepast.
  • 14 mei 2020 – Gisteren heeft Veiligheidsregio Limburg-Noord een nieuwe noodverordening vastgesteld. Hierin zijn de versoepelde coronamaatregelen per 11 mei opgenomen.
  • 14 mei 2020 – Vanaf aankomende vrijdag mogen weer alle kramen op de weekmarkt staan. Sinds april waren alleen voedingskramen toegestaan, maar die regeling is sinds 13 mei 2020 versoepeld. De kramen worden ruimer opgesteld dan eerder het geval was. De kledingkraam is er pas volgende week weer.
  • 13 mei 2020 – Deze week is een webpagina geopend met tweetalige informatie over de coronaregels in Nederland en Nordrhein-Westfalen.
  • 8 mei 2020 – De afgelopen weken is een ontmoedigingsbeleid gevoerd aan de grens. Dit wordt minder.
  • 7 mei 2020 – Afgelopen woensdagavond heeft het kabinet versoepeling van de coronamaatregelen aangekondigd. Stap-voor-stap mag er de komende maanden meer. De 1,5 meter afstand blijft gelden. Worden er weer veel mensen ziek? Dan gaan de stappen hieronder later in.