Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Ook in ons land zijn er veel besmettingen. Vooral ouderen en mensen met een onderliggende ziekte zijn kwetsbaar als ze besmet raken met dit virus. Op deze pagina vindt u nieuwsberichten rondom het coronavirus die betrekking hebben op onze gemeente.

De website van GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg en geeft adviezen hoe hiermee om te gaan. Bekijk alle updates op www.ggdlimburgnoord.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.rijksoverheid.nl/corona. Voor algemene vragen kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1351. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met het informatienummer van GGD Limburg-Noord 088 - 119 19 90.

Steun en compensatie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid 

Elders op deze website is ook informatie te vinden over regelingen voor ondernemers en een lokale compensatieregeling voor verenigingen en stichtingen in Bergen. Daarnaast is er de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK), voor mensen van wie het inkomen door de coronacrisis zo is gedaald, dat noodzakelijke kosten niet meer betaald kunnen worden.


 

  • 2 juli 2020 – Vanaf juli start BsGW (Belastingsamenwerking Gemeenten en Waterschappen) de inning van belastingen voor ondernemers geleidelijk weer op.
  • 1 juli 2020 – Met ingang van vandaag zijn de coronamaatregelen opnieuw versoepeld. Zo is het maximum aantal mensen bij elkaar voor binnen aangepast naar 100 en voor buiten naar 250 personen.
  • 26 juni 2020 – Evenementen zijn vanaf 1 juli weer toegestaan. Dat heeft het kabinet deze week bekend gemaakt.
  • 17 juni 2020 – Euregio Rijn-Waal heeft de minister-presidenten van Nederland en Nordrhein-Westfalen opgeroepen om de Oost-Europese uitzendkrachten meer te beschermen.
  • 16 juni 2020 – Vandaag is de corona-noodverordening op een paar kleine onderdelen aangepast.
  • 16 juni 2020 – Een nieuw corona-dashboard geeft inzicht in de ontwikkeling van het coronavirus.
  • 15 juni 2020 – Vandaag mogen de sanitaire voorzieningen op campings weer open. Dit is in de corona-noodverordening gewijzigd.
  • 4 juni 2020 - De overheid neemt in de coronacrisis maatregelen om banen te behouden. Deze maatregelen zorgen ervoor dat bedrijven bijvoorbeeld hun personeel kunnen doorbetalen en zzp’ers niet zonder geld komen te zitten.
  • 29 mei 2020 - Vanaf 1 juni kan iedere Nederlander met klachten die mogelijk duiden op het coronavirus getest worden bij de GGD.
  • 29 mei 2020 - Veiligheidsregio Limburg-Noord heeft een nieuwe noodverordening vastgesteld vanwege de versoepelde coronamaatregelen vanaf 1 juni.