Het coronavirus houdt heel de wereld in zijn greep. Ook in ons land zijn er veel besmettingen. Vooral ouderen en mensen met een onderliggende ziekte zijn kwetsbaar als ze besmet raken met dit virus. Op deze pagina vindt u nieuwsberichten rondom het coronavirus die betrekking hebben op onze gemeente.

De website van GGD Limburg-Noord houdt u op de hoogte van de actuele situatie in Limburg en geeft adviezen hoe hiermee om te gaan. Bekijk alle updates op www.ggdlimburgnoord.nl. Kijk voor meer informatie ook op www.rijksoverheid.nl/corona. Voor algemene vragen kunt u tussen 8.00 en 20.00 uur bellen met het landelijke informatienummer 0800 - 1351. Of bel op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur met het informatienummer van GGD Limburg-Noord 088 - 119 19 90.

Steun en compensatie

De economische en maatschappelijke gevolgen van het coronavirus zijn voor iedereen voelbaar. Daarom is er een steun- en herstelpakket met tijdelijke financiële regelingen, een sociaal pakket en investeringsmaatregelen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Rijksoverheid 

Elders op deze website is ook informatie te vinden over regelingen voor ondernemers en een lokale compensatieregeling voor verenigingen en stichtingen in Bergen. Daarnaast is er de regeling Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten (TONK), voor mensen van wie het inkomen door de coronacrisis zo is gedaald, dat noodzakelijke kosten niet meer betaald kunnen worden.