Op deze pagina vindt u een overzicht van websites waar u meer informatie kunt vinden over het coronavirus.

Informatie over de actuele situatie in Limburg en adviezen hoe hiermee om te gaan, leest u op de website van GGD Limburg-Noord. Bekijk daar ook alle updates.

Alles weer open in 3 stappen

Ondanks de hoge besmettingscijfers blijft het aantal ziekenhuisopnames stabiel. We zijn beter tegen het virus bestand, door vaccinaties en boosterprikken en de opgebouwde immuniteit. Dus Nederland gaat weer open. Alleen niet in één keer, maar in drie stappen. Meer hierover leest u op de website van de Rijksoverheid. In onderstaand overzicht (PDF) vindt u alle maatregelen op een rij.

Isolatie en quarantaine

Met de Quarantaine Check van de Rijksoverheid kunt u zien of u in quarantaine moet en wanneer u zich moet laten testen. Ook als u gevaccineerd of hersteld bent.

Reizen naar het buitenland

Het advies aan reizigers is: ga goed voorbereid op reis. In ieder land gelden andere coronamaatregelen. Denk aan testverplichtingen, QR-codes en mondkapjes. Bekijk voor en tijdens uw reis regelmatig het reisadvies op Nederland Wereldwijd. Meer informatie vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Coronadashboard

Het dashboard laat actuele cijfers zien over het coronavirus in Nederland. Die informatie komt van het RIVM, de GGD en de ziekenhuizen. De info kunt u lezen op de website van de Rijksoverheid.

Evenementen

De meest actuele informatie over regels en maatregelen voor evenementen leest u op de website van de Rijksoverheid

Informatie in verschillende talen

Informatie in verschillende talen leest u op de website van GGD Limburg-Noord.

Algemene vragen (telefonisch contact)

  • Landelijk informatienummer: (0800) 13 51. Dit telefoonnummer is bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur.
  • Informatienummer van GGD Limburg-Noord: (088) 119 19 90. Dit telefoonnummer is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.00 uur.