Vier leerlingen van iedere basisschool in de gemeente Bergen waren vanmorgen te gast in het gemeentehuis voor het Burgemeestersontbijt. Samen met burgemeester Manon Pelzer konden ze daar genieten van een gezond, maar vooral lekker ontbijt.

Een gezond ontbijt is erg belangrijk! Daarom konden de kinderen bij het Burgemeestersontbijt kiezen uit verschillende gezonde producten. Bruin brood, zuivel zoals halfvolle melk en yoghurt, eieren, tomaten, appels en muesli: de keuze was reuze. Maar vooral de crackers met appelstroop vielen goed in de smaak. En dat was maar goed ook, want: “Ik heb vanmorgen nog niks gegeten, ik vond het zo spannend!”, aldus één van de leerlingen.

Vragenrondje

Na het ontbijt mochten de leerlingen vragen stellen aan de burgemeester. Van “Hoeveel kost het om alles in de gemeente te onderhouden?” tot “Doet u straks mee met onze gymles?”. Maar ook “Is het leuk om burgemeester te zijn?” en “Hoe word je eigenlijk burgemeester?”. Burgemeester Pelzer heeft alle vragen zo goed mogelijk beantwoord.

Rondleiding

Eén van de kinderen vroeg of het mogelijk was om een kleine rondleiding te krijgen door het gemeentehuis. Natuurlijk kon dat! De leerlingen namen een kijkje in de werkkamer van de burgemeester en in de raadzaal. Ook maakten ze een foto op de stoelen van het college én mochten ze zelf voelen hoe zwaar de ambtsketen eigenlijk is. “Best zwaar!” volgens de kinderen.

Met blije gezichten en volle magen gingen de leerlingen weer terug naar school.