Wist u dat u met de VerduurSAMEN2030-impuls tot 250 euro aan vergoeding kunt ontvangen voor bijvoorbeeld de aanschaf van ledlampen, tochtstrips of een waterbesparende douchekop?

Duurzame energie

Deze vergoeding kunnen wij aanbieden door een bijdrage van het Rijk. De volledige lijst aan producten die hiervoor in aanmerking komen vindt u op deze pagina. Let op: bekijk goed aan welke voorwaarden het product moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze subsidie!

Nieuwe subsidieregeling voor verduurzaming MKB

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft een nieuwe subsidieregeling bekendgemaakt. Vanaf 1 oktober 2021 tot en met 30 september 2022 kan er subsidie worden aangevraagd door ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Er kan subsidie aangevraagd worden voor het inhuren van een gespecialiseerd energieadviseur en voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit het verkregen advies. Voor meer informatie over de subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) en de voorwaarden, kijk op deze pagina.

Samen op weg naar een duurzame toekomst

Veel inwoners (475) hebben hun mening gedeeld over een duurzame toekomst voor de gemeente Bergen. Dit deden zij door het invullen van een online enquête of door in gesprek te gaan bij de onderzoeksbus die van 13 tot en met 23 juli op verschillende plekken in de gemeente te vinden was. Met de opgehaalde input zetten we samen nieuwe stappen naar een duurzaam Bergen.

Binnenkort delen we de input die is opgehaald. Houd hiervoor onze kanalen in de gaten!