Bedrijven en ondernemers uit de gemeente Bergen zijn op donderdag 16 maart van harte welkom op de vijfde editie van het Beroepenfeest van On Stage Land van Cuijk – Maasduinen. Tijdens het Beroepenfeest laat u vmbo-leerlingen uit de regio kennismaken met uw werk en kunt u uw passie voor uw vakgebied delen met de werknemers van de toekomst.

Het valt niet mee om op jonge leeftijd een goede (beroeps)keuze te maken. Daarom brengt On Stage vmbo-leerlingen in contact met een grote diversiteit aan lokale beroepen. Zo’n 800 leerlingen uit de regio doen mee en oriënteren zich zo op een feestelijke manier op hun toekomst.

Hoe werkt het?

Het project On Stage begint op school. De leerlingen krijgen opdrachten om zichzelf en hun interesses beter te leren kennen. Op de website van On Stage oriënteren ze zich op de aangemelde bedrijven. Vervolgens bereiden ze zich voor op het Beroepenfeest: een fysieke ontmoeting met de beroepsbeoefenaars. Dit evenement vindt plaats op donderdag 16 maart, van 12.00 tot 16.00 uur bij Pica Mare Gennep.

“Onze ervaring is dat mensen het altijd superleuk vinden om over hun vak te vertellen en met de jongeren te sparren”, vertelt Sandra Reuvers, projectleider On Stage, enthousiast. “Als het klikt, wisselen de beroepsbeoefenaar en de leerling contactgegevens uit. Zo bouwen beiden een handig netwerk op. We sluiten de dag feestelijk af met een gezellige borrel voor alle beroepsbeoefenaars. Ook daar worden vaak leuke contacten gelegd.”

Tijdens de Doe Dagen, op dinsdag 28 en donderdag 30 maart, gaan de leerlingen op werkbezoek bij de twee ondernemers waarmee ze een “match” hebben gemaakt. Tijdens dit bezoek kunnen de jongeren zelf ervaren wat het werk precies inhoudt. “Over de invulling van het bezoek denkt de projectleiding graag mee”, geeft Reuvers aan.

Aanmelden

Al 200 beroepsbeoefenaars hebben zich aangemeld voor het Beroepenfeest. Maar er is altijd ruimte voor meer bedrijven uit de regio! Van kapper tot horecaondernemer, van hondentrimmer tot kledingverkoper, van bloemist tot ICT-er; alle beroepen zijn welkom. Bent of kent u een ondernemer of bedrijf die zeker niet in dit rijtje mag ontbreken? Kijk dan snel op de website van On Stage voor het aanmeldformulier(externe link).

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op de website van On Stage(externe link) of download de flyer hieronder. Voor meer info en sponsormogelijkheden kunt u ook contact opnemen met Sandra Reuvers via mail@landvancuijkmaasduinenonstage.nl of (06) 51 72 30 53.