Ben Bizzie is ook dit schooljaar weer het beste vriendje van basisschoolleerlingen in Bergen.

Het beweegmaatje laat kinderen laagdrempelig en vaak gratis kennismaken met uiteenlopende activiteiten. Dit schooljaar schreven al 700 kinderen zich in.

Dansen, hockey, judo, turnen, scouting en boksen. Dankzij Ben Bizzie kunnen basisschoolleerlingen in de gemeente Bergen ook dit jaar vrijblijvend ontdekken welke sport het beste bij ze past. Of ze leren hun creatieve talenten kennen. Aan de hand van die mascotte kunnen kinderen zich namelijk vaak gratis inschrijven voor onder andere proeflessen tekenen, schilderen, koken, bakken en muziek maken.

Ben Bizzieboekje

Ben Bizzie is een initiatief van de gemeente Bergen in samenwerking met de regionale sportverenigingen, cultuurorganisaties en andere activiteitenaanbieders. Het project maakt het voor kinderen mogelijk om meer dan dertig sport- en cultuuractiviteiten te ontdekken. Het aanbod wordt jaarlijks aan het begin van het schooljaar gepresenteerd in het Ben Bizzieboek. Leerlingen van groep 3 t/m 8 van alle basisscholen in de gemeente Bergen ontvangen dit activiteitenboek op school.

Inschrijven

Inschrijven voor de activiteiten is het hele schooljaar mogelijk via de website van Ben Bizzie