Oud papier wordt maandelijks ingezameld door verenigingen. Op een apart overzicht op de afvalkalender staan de inzameldata. Ook kunt u oud papier op vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 15.00 uur naar Milieupark Heukelom in Bergen brengen.

Wijzigingen in de inzameling kunt u lezen op deze website bij nieuws, op de gemeentelijke informatiepagina en Facebook Gemeente Bergen.

Wat moet ik doen?

U houdt uw papier gescheiden van het andere afval. Een goede zaak. Van gescheiden ingezameld oud papier wordt nieuw papier gemaakt. Zo ontlasten we het milieu omdat er minder afval gestort of verbrand hoeft te worden. Op meerdere plaatsen in huis wordt er papier weggegooid, bijvoorbeeld in de keuken of bij een bureau. Als u de ruimte heeft, maak het uzelf dan zo gemakkelijk mogelijk en zet een paar papierbakken neer.

Twijfelt u wel eens of een verpakking bij het oud papier mag? Op sommige verpakkingen staat dit vermeld. Zo niet, maak dan voorzichtig een scheur in de verpakking. Als de verpakking niet te scheuren is, is dit geen oud papier. Wordt bij het scheuren een dun laagje plastic zichtbaar? Stop dan de verpakking in de grijze container. Dit laatste ziet u bijvoorbeeld bij verpakkingen van diepvriesproducten.

Onder het kopje 'Aanvullende informatie' vindt u een lijst met wat wel en niet mag bij het oud papier.
 

Aanvullende informatie

WEL bij oud papier

Kartonnen en papieren verpakkingen: bijv. doosjes van hagelslag, koekjes, soep en rijst, papieren zakken van fruit en van wasmiddelen, eierdozen

Enveloppen (ook met venster)

Schrijfpapier (ook met nietjes)

Kartonnen dozen, golfkarton

Telefoongidsen

Cadeaupapier

Kranten, tijdschriften, reclame (zonder plastic folie)

Computervellen, faxpapier

NIET bij oud papier

Melk- en frisdrankpakken

Ordners en ringbanden

Geplastificeerd papier

Sanitair papier (zakdoekjes, luiers, keukenpapier)

Behang en vinyl

Piepschuim

Plastic zakken en sinaasappelkistjes

Verontreinigd papier (nat papier en karton, koffiefilters, vette pizzadozen, taartonderleggers)

Foto's