Wat is het?

In de gemeente Bergen staat in elk dorp een container waar gebruikte babyluiers ingezameld worden. Ook mensen met incontinentieproblemen kunnen het incontinentiemateriaal in speciale luierzakken in deze afvalcontainers gooien.

Hoe werkt het?

De gebruikte luiers worden verzameld in speciale witte luierzakken. Deze luierzakken kunt u gratis ophalen bij het gemeentehuis, de kinderdagverblijven en het consultatiebureau. In de luierzakken mogen alle soorten gebruikte wegwerpbabyluiers en babydoekjes verzameld worden. Verpakkingen van luiers, maandverband en andere plastic- en papierproducten horen niet in de luierzak.

Naast de luierinzameling is er in de gemeente Bergen ook een regeling voor mensen die als gevolg van incontinentie extra veel afval hebben. Zij kunnen bij de gemeente een extra grijze afvalcontainer aanvragen voor de afvoer van dit materiaal. Deze grijze container wordt gelijktijdig geleegd met het restafval. Het gebruik van deze extra container is gratis.

Wat moet ik doen?

Volle luierzakken kunt u in de speciale afvalcontainer gooien die bij onderstaande locaties staan:

  • Milieupark Heukelom
  • Kinderdagverblijf De Kleine Luchtballon, Nieuw Bergen
  • Kapelstraat in Afferden
  • Kendelweg in Siebengewald
  • Catharinastraat in Wellerlooi
  • Container op de parkeerplaats bij de basisschool in Well.

Voor incontinentiemateriaal kan een extra container worden aangevraagd. Hiervoor heeft u een medische indicatie nodig. Voor het aanvragen van een extra afvalcontainer kunt u contact opnemen met het Klant Contact Centrum van de gemeente Bergen via (0485) 34 83 83. U kunt ook één van onderstaande formulieren invullen.