U kunt uw huishoudelijk afval aan de straat zetten in een door de gemeente geleverde afvalcontainer.

Om afval milieutechnisch zo verantwoord mogelijk te verwerken, vraagt de gemeente u het afval te scheiden. U heeft hiervoor van de gemeente een groene en grijze container gekregen. De groene container is bedoeld voor groente-, fruit- en tuinafval (GFT). De grijze container is bedoeld voor het overige zogenaamde restafval.

De groene en grijze afvalcontainer worden gelijktijdig geleegd door de huisvuilinzamelaar. Dit gebeurt in een zogenaamde duo-wagen, hiermee kan de inzamelaar zowel de groene en grijze container gelijktijdig, maar wel gescheiden van elkaar, legen. De inzameling vindt plaats op maandag en dinsdag in de even weken.

Hoe werkt het?

Plaats uw container aan de weg met gesloten deksel en de handvatten naar de straatzijde zodat de medewerkers de container gemakkelijk kunnen aanpakken.

Zet het afval voor 7.30 uur aan de weg.

Hitteplan: inzameling start 6.00 uur

Is het hitteplan van kracht, dan start de inzameling 's morgens om 6.00 uur. Plaats het afval de avond voorafgaand aan de inzameling aan de straat.

Aanvullende informatie

Aanvraag nieuwe container

Bij de Afval Infolijn kunt u gratis terecht met bijna al uw vragen over afval. Dat kan telefonisch (0800) 221 00 13 of via de button Mijn container online.

U kunt daar ook terecht als uw container kapot is of als u een andere maat container wilt bestellen. U kunt uw melding, wijziging of vraag doorgeven.