Op woensdag 10 november is de landelijke Dag van de Mantelzorg. Gemeente Bergen zet mantelzorgers op deze dag graag in het zonnetje.

Mantelzorgers zijn mensen – van jong tot oud – die langdurig en onbetaald voor een naaste zorgen. Omdat de zorg zich richt op naasten, vinden deze mantelzorgers hun zorgtaken in veel gevallen vanzelfsprekend. Maar dat is het niet! Daarom zet de gemeente deze mantelzorgers graag in het zonnetje tijdens de Dag van de Mantelzorg.

Aanvraagkaarten

Op verschillende locaties in de gemeente Bergen liggen aanvraagkaarten waarmee u een mantelzorger voor kunt dragen voor een attentie. Op woensdag 10 november wordt de attentie bij de mantelzorger aan huis aangeboden.

De aanvraagkaartjes liggen bij huisartsen in Afferden, Well en Nieuw-Bergen en bij de bibliotheek in Nieuw-Bergen. Daarnaast is het mogelijk om de aanvraagkaart te downloaden via onderstaande link. U kunt hem dan zelf printen.

Tot uiterlijk 24 oktober

Ingevulde aanvraagkaarten kunt u tot uiterlijk zondag 24 oktober naar de gemeente sturen:

Gemeente Bergen
t.a.v. mantelzorgondersteuner
Antwoordnummer 31
5800 VK Bergen

U kunt de kaart ook in de brievenbus van het gemeentehuis doen.

Meer informatie?

Neem telefonisch contact op met de mantelzorgondersteuner van Gemeente Bergen via het Klant Contact Centrum 0485-348383 of 14-0485. U kunt ook een e-mail sturen naar mantelzorgondersteuning@bergen.nl.

Download aanvraagkaart attentie voor mantelzorger

Mantelzorgcompliment

U kunt uw mantelzorger ook bedanken door een mantelzorgcompliment aan te vragen. Dit is een geldbedrag van 50 euro dat u kunt gebruiken om uw mantelzorger(s) in het zonnetje te zetten. U bepaalt hoe u het geldbedrag wilt besteden. Kijk voor meer informatie over het mantelzorgcompliment op deze pagina.