Vanwege het coronavirus gaan de geplande activiteiten in het kader van 75 jaar Vrijheid vieren en gedenken, in het voorjaar niet door. 

Organisatie door vrijwilligers

Begin 2019 heeft burgemeester Pelzer verenigingen uit onze gemeente gevraagd om aandacht te schenken aan 75 jaar vrijheid. Het resultaat is een indrukwekkend programma in alle dorpen. Het gemeentebestuur is trots op dat uitgebreide programma, met zoveel inzet van vrijwilligers bij het vieren en gedenken van 75 jaar vrijheid.

Programma

Het vieren begon oktober 2019 met het Vrijheidsconcert in Siebengewald. Zaterdag 15 februari viert Afferden 75 jaar Vrijheid, in de weken daarna volgen de andere dorpen. Het volledige programma kunt u op deze pagina downloaden. Ook op de meeste websites van de dorpen kunt u meer lezen over het vieren en gedenken van 75 jaar Vrijheid. 

Heel Limburg is vrij

In de afgelopen maanden is in de hele provincie feestelijk teruggeblikt op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De dorpen Wellerlooi, Arcen en Velden zijn de laatste dorpen in de provincie Limburg die verlost werden van de bezetters. Dat vond plaats op 3 maart 1945. Afgelopen dinsdag 3 maart was de provinciale slotviering met onder andere een show voor het stadhuis in Venlo.

Contact

Heeft u vragen? Stuur dan een e-mail of neem telefonisch contact op met het Klant Contact Centrum (0485) 34 83 83 of 14 0485.