Reindersmeer

Het Reindersmeer ligt bij de sluis in de Bosserheide in Well. Sinds 1999 is het gebied rondom het meer onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen.

Reindersmeer


In de jaren zestig werd op de Bergerheide begonnen met de winning van industriezand voor de betonindustrie. Door deze ontzandingen ontstonden het Leukermeer en het Reindersmeer. Rondom het Reindersmeer speelt de natuur de hoofdrol. Rustige recreatie, zoals fietsen, wandelen en paardrijden is mogelijk. Zwemmen en vissen zijn hier niet toegestaan. Het meer en zijn omgeving vormt een belangrijke, natuurlijke schakel tussen de Bergerheide en de Hamert.

Wandelroutes

Langs het Reindersmeer liggen verschillende wandelroutes. Het startpunt voor deze wandelingen is bij het informatiepaneel bij de sluisbrug in de Bosserheide in Well. Hier kunt u uw auto parkeren en kiezen voor één van de gevarieerde routes:
 

  • de groene route (ongeveer 2.5 kilometer)
  • de witte route (ongeveer 2.5 kilometer)
  • de rode route (ongeveer acht kilometer). Deze route kunt u halveren met een trekpontje.
  • de rolstoeltoegankelijke route. De voetgangersbrug is een onderdeel van deze route.


Als u meer wilt lezen over het Reindersmeer ga dan naar onze folder over het Reindersmeer of loop binnen bij een van  de Toeristeninformatiepunten, herkenbaar aan een blauwe I op de gevel of bij het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Nieuw Bergen. 

Reindersmeer 1

Reindersmeer 2

De 100 meter lange voetgangersbrug en het trekpontje: twee mogelijkheden om het Reindersmeer over te steken.


Bezoekerscentrum de Maasduinen

Nationaal Park De Maasduinen ligt in het noorden van Limburg, tussen de Maas en de grens met Duitsland. Het zuidelijk gedeelte van het park werd al in 1996 aangewezen als nationaal park. Het park voerde toen de naam De Hamert, genoemd naar het voormalig landgoed dat onderdeel is van het nationaal park. Twee jaar later, toen er een eind kwam aan de ontzanding van de Bergerheide, kon de noordgrens van het nationaal park opschuiven van de Wezerweg (ter hoogte van Well) tot aan de zuidelijk van Gennep gelegen A77.

Omdat het een langgerekt park is, heeft het drie ontvangstlocaties verspreid over het gebied. Van noord naar zuid gezien in Afferden, Well en Wellerlooi. De drie centra moeten elkaar aanvullen en ook logische vertrekpunten worden voor de vele recreatieve routes die door De Maasduinen lopen.
In het hart van het Nationaal Park De Maasduinen is het Bezoekerscentrum De Maasduinen gerealiseerd. In het bezoekerscentrum worden horeca, extensieve recreatie, informatievoorziening en educatie met elkaar gecombineerd. De horeca en het beheer daarvan staan volledig in dienst van de hiervoor genoemde functies van het bezoekerscentrum. De opningstijden zullen hierop aansluiten.

Meer Informatie

Informatie over het bezoekerscentrum de Maasduinen vindt u op via de website van Nationaal Park De Maasduinen.