• Veiligheidsdagen 2024: het programma

    Maak kennis met dé veiligheidspartners uit de gemeente Bergen en omstreken tijdens de Veiligheidsdagen 2024.

    logo veiligheidsdagen 2024
  • Afvalinzameling Pinksteren gewijzigd

    Tweede Pinksterdag, maandag 20 mei, wordt geen huisvuil opgehaald. De ophaalroute van die dag verschuift naar zaterdag 18 mei.

    ophalen huisvuil afvalcontainer
  • Werkzaamheden Heijmanspark binnenkort van start

    De werkzaamheden rondom de herinrichting van het Heijmanspark in Afferden starten op dinsdag 21 mei.

  • Meer mensen krijgen energietoeslag

    De energietoeslag van de gemeente Bergen is verruimd. Dit betekent dat meer mensen uit onze gemeente in aanmerking komen voor de energietoeslag van 2023-2024. Lees hier wat dit voor u betekent.

  • Bezoek werkzaamheden Romaanse toren

    De Romaanse toren in Bergen staat in de steigers. Er vinden werkzaamheden plaats om de toren de komende jaren in stand te kunnen houden.

  • Bevrijdingsvuur ontstoken bij Monument Wings of Freedom

    Burgemeester Michael Rauner heeft zondag 5 mei het Bevrijdingsvuur in ontvangst genomen bij Monument Wings of Freedom aan de Ontginningsweg in Nieuw Bergen.

  • Herdenken: terugblik op 4 mei

    “De geschiedenis leert ons dat moed soms verborgen zit in gewone mensen die buitengewone daden verrichten. Naast het herdenken van degenen die hun leven gaven in de strijd, willen we vanavond ook stilstaan bij de moedigen die verzet toonden tegen onrecht, tegen onderdrukking en tegen tirannie.”

  • Bijeenkomsten over gezamenlijk duurzaam sportpark

    Gemeente Bergen houdt binnenkort vijf bijeenkomsten over de ontwikkeling van het gezamenlijk duurzaam sportpark.

  • Pasgeboren reekalfjes: ook daarom honden aan de lijn!

    Wandelen door de bossen, over de heide en langs de vennen in de Maasduinen. Uw hond mag mee, maar wel aan de lijn. Uitzondering zijn de losloopgebieden in Nieuw Bergen en Afferden. Zoals de naam al aangeeft, in die gebieden hoeven honden niet aan de lijn.

    Ree met kalfje in het groen
  • Save the date: Veiligheidsdagen 2024

    Maak kennis met dé veiligheidspartners uit de gemeente Bergen en omstreken tijdens de Veiligheidsdagen 2024. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 mei laten zij graag aan u zien hoe zij zich inzetten voor de veiligheid in uw omgeving.

    poster Save the date Veiligheidsdagen 2024
  • Informatiepunt in de bibliotheek: voor al uw vragen!

    Heeft u een vraag over uw mobiel, laptop of computer? Een regeling van de overheid? Heeft u een brief gekregen, maar weet u niet goed waar het over gaat? Of heeft u hulp nodig bij het invullen van een formulier? Voor ál deze vragen kunt u terecht bij het Informatiepunt in de bibliotheek.

    Locatie informatiepunt in bibliotheek Nieuw Bergen
  • De Omgevingswet en Wet kwaliteitsborging zijn in werking getreden

    De Omgevingswet is een nieuwe landelijke wet die is ingegaan op 1 januari 2024. In de Omgevingswet staan alle wetten en regels over bouwen, wonen, verkeer, erfgoed, milieu, natuur en water. De wet geldt voor alle inwoners, organisaties en bedrijven.